lunes, 1 de mayo de 2017

La piscina

La picina és un dels indrets més especials i importants de tota l'escola. És un espai àmpli i molt ben il·luminat gràcies als grans finestrals que omplen dues de les quatre parets que limiten la sala i que connecten amb l'exterior. Cal destacar que té un sostre a molt alt i una teulada amb la peculiaritat de tenir diferents alçades que permeten fer entrar la llum a mode de claraboia.   

La piscina, com la resta de l'edifici, deixa veure els materials constructius com el ciment, el maó i el ferro. Aquests materials són utilitzats per resoldre al màxim les necessitats de l'espai. El mateix ciment de les grades, fa que aquestes quedin completament integrades a l'estança de manera natural. Les grans obertures, les vistes a l'exterior i la llum, conjuntament amb els colors emprats, ens fan sentir pràcticament a l'aire lliure, en un espai agradable. Com podem veure, els arquitectes Oriol Bohigas i Josep Maria Martorell, van tenir en compte tots els detalls mantenint vigent aquesta sensació de naturalesa que tan agradava a Pere Vergés.

Les parets fins  a certa alçada estàn decorades amb rajoles de ceràmica amb el mateix dibuix triangular que a tota l'escola, però en aquest cas, canviant-ne els color que pasen a ser blau i blanc. Els dibuixos ens recorden a les escames d'un peix o a l'aigua, element molt important que ens fa pensar en la primera escola, l'Escola del Mar i en el mar de la Barceloneta, on estava construida. Com tots sabem, l’Escola del Mar va ser bombardejada com a conseqüència de la Guerra Civil Espanyola el 1938, de manera que quan Pere Vergés va manar construïr les altres escoles com serien la de Badalona i la nostra, a Esplugues, volia que l’esència no desaparegués. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario