jueves, 20 de abril de 2017

Àgora a l'edifici del Cup



L'Àgora és una gran sala situada al subsòl a la planta inferior de l'edifici del Cub. La planta és tota la superfície que té el cub en forma de gran sala interior i continua cap a un lateral en forma de porxo i grades a l'aire lliure. L'accés és a través de les escales des de les plantes superiors del mateix Cub o des de l'exterior a través del porxo amb portes i parets de vidre. L'amplada del porxo és practicament tot un lateral del Cub i coincideix amb l'amplada de les grades que salven el desnivell de l'Àgora al Jardí. 

L'interior és un espai àmpli i molt polivalent a dos nivells i s'utilitza per fer reunions de tot tipus, xerrades i conferències, a més de fer d'aula on es donen diferents matèries i es fan exàmens. També té una part útil per la pràctica de la dansa i el teatre amb miralls a la paret. Com que tot un lateral (el del porxo) és fet de vidre i comunica amb la grada exterior, malgrat som sota terra, la llum natural il·lumina amb força l'interior de manera que és té la sensació d'estar a peu de carrer. 

L'exterior amb les grades amb dos accesos d'escales laterals i el porxo ens recorden innevitablement a un teatre antic a l'aire lliure, totalment camuflat amb l'entorn natural de la zona ajardinada dels voltants. Els materials que hi predominen són el formigó i al porxo el vidre i la ceràmica. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario