jueves, 20 de abril de 2017

Les aules a l'escola

Les aules de l'edifici de l'escola són de planta rectangular o quadrada, depenent de la seva ubicació. Si ens hi fixem però, totes comparteixen una sèrie de característiques formals. Són estances molt funcionals per respondre a diverses necessitats del dia a dia escolar, ben il·luminades i obertes a l'exterior -de l'edifici o de l'aula-.

Totes les aules tenen un mínim d'una paret totalment plena de finestrals grans, que comencen a una altura baixa (hi poden arribar els nens). Això proporciona molta llum i sensació d'amplitud. També veiem com totes les aules al mateix temps queden visibles des dels passadissos o jardins i terrasses. Els de dins poden veure el de fora i a l'inversa. La relació exterior-interior és un continu arquitectònicament a l'escola i a les aules queda patent. Com que l'exterior normalment és ajardinat, les aules tenen un contacte estret amb la natura. Aquesta filosofia arquitectònica connecta amb la pedagogia de treball de l'escola.

Les aules doncs, reserven les parets que no són de vidre a la pissarra, els penjadors i exposició de murals i altres materials utilitzats durant l'aprenentatge. Tot el que les omple és mobiliari que permet molts canvis ja que totes les taules i cadires es poden moure molt fàcilment i així tenen la posibilitat d'ordenar l'estança com vagi millor segons el moment. 



No hay comentarios:

Publicar un comentario