jueves, 20 de abril de 2017

L'hort

Aquest espai de l'escola de planta triangular, es situa a l'exterior en una zona de jardí una mica amagada de la resta de l'escola. Malgrat ser una zona molt propera a l'autopista (just a tocar a un lateral), és camuflada per dos grans làmines de metall de color negre i dóna la sensació de que ens trobem en un espai natural.

L'hort es divideix en dues parts, en l'entrada en la primera, hi trobem dues taules de fusta, allà tots els alumnes poden treballar a l'aire lliure utilitzant així la llum natural del dia i d'aquesta manera, no se senten tant tancats com en una classe, i la segona part, que és la part superior, on hi han les terres amb els cultius.

En aquest espai, són els alumnes juntament amb dues persones grans que venen de fora de l'escola, els principals encarregats d'aquesta activitat, tots junts són els que treballen les terres i decideixen que plantar i quan recollir la collita.


A l'hort, els alumnes aprenen el reconeixement de les plantes, els diferents tipus de cultius, les millors époques de cultiu de cada tipus de planta, com es desenvolupa cadascuna, i també, aprenen les diferents cures que necessiten.


Tant és aixi, que totes les coses apreses a l'hort, les poden aprofitar per estudiar-les a diferents classes, com per exemple a l'assignatura de naturals, de dibuix, o moltes altres més, per tant es pot considerar l'hort, com una classe més on s'aprén igual que a totes les altres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario