jueves, 20 de abril de 2017

Exterior de l'edifici del Cub




Aquest edifici és un volum exempt en forma de cub, i és on trobem els cursos de 3r d'ESO a 2n de Batxillerat. A més  al pis de sota, a l'àgora, s'hi accedeix per unes grades i per les escales interiors del cub. És l'edifici més nou de l'escola i està envoltat de jardí i espai  de lleure, cosa que el fa molt accesible i transitable. 

El cub, que té planta quadrada, té tres accessos. El primer i més visible de tots és el pont. El pont et porta a la meitat del segon i tercer pis, just a la meitat, i per anar a un o altre només has de baixar o pujar les escales. Els altres dos accessos estan a la planta baixa; un està per un costat i l’altre pel contrari. A més, gràcies a les finestres que hi ha a peu de terra, pots accedir a l’edifici a través d’elles. 

És un edifici on la il·luminació és clau. El primer i l’últim pis, tenen les finestres fins al terra, de manera que deixen passar una gran quatitat de llum a l’interior. En canvi, els dos pisos del mig tenen les finestres a l’alçada de la nostra cintura aproximadament, però deixant entrar també molts rajos de sol. Això des de l’espai exterior es veu diferent. Si ens hi fixem, les finestres fan un joc visual molt curiós, ja que les del primer pis estan a baix de tot, les del segon molt més a dalt, les del tercer també més avall però a menys distància, i les de l’ultim gairebé toquen les del tercer pis.
A la part frontal i posterior del cub, podem observar que hi ha una gran entrada de llum de dalt de tot de l’edifici fins a baix. Això el fa encara més lumínic i fa que et sentis més a l’exterior.

Per tant veiem com el cub té tres factors claus: la seva il·luminació que ens permet no tenir oberts els llums i per tant estalviar energia i ser més bons amb el medi ambient, la seva accessibilitat, ja que disposa de llocs on pots beure aigua, descansar o simplement passejar, i la sensació d’estar més en contacte amb l’exterior gràcies a les finestres i la vegetació de la qual està dotat tot el voltant de l’edifici.

No hay comentarios:

Publicar un comentario